Kalix Sjukhus. Bilden är en arkivbild. Foto: SVT

Privat operationsverksamhet startar vid Kalix sjukhus

Publicerad

Ett privat vårdbolag har gjort klart med Region Norrbotten om att hyra 450 kvadratmeter av operationsavdelningen på Kalix sjukhus. Verksamheten kommer startas upp under hösten 2019.

Nu har man börjat renovera lokalerna efter planering i samråd med regionen. Verksamheten kommer drivas helt i privat regi och kommer fungera som ett komplement till vården i Norrbotten. Enligt företaget själva kommer man hjälpa patienter som inte får behandling i den offentliga vården.

Regionrådet Linda Frohm (M) berättar att det kommer vara helt skilda verksamheter och att regionen enbart kommer fungera som hyresvärd för vårdbolaget.

– Vi tycker det är roligt att få ytterligare en verksamhet till Kalix sjukhus. Anledningen att vi gör det här är för att vi anser att det är en bättre lösning än att lokalerna står tomma som det är i dagsläget, säger hon.

Samtidigt ser hon det som en utveckling.

– Jag tror detta är viktigt för de som vill bo i Kalix och östra Norrbotten, att denna kompetens finns. För att klara dagens sjukvård i framtiden behöver vi nya utvecklingar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer