Väskor innehållande narkotika hittades på SKurholmsberget i Luleå Foto: SVT

Skolklass hittade väskor med narkotika och kolsyrevapen

Uppdaterad
Publicerad

Under en utflykt på Skurholmsberget i Luleå hittade en skolklass två ryggsäckar innehållande narkotika och ett kolsyrevapen.

Det var vid 18-tiden på tisdagen som en skolklass i Luleå hade en utflykt på Skurholmsberget i Luleå. Enligt Norrbottens Kuriren ska barnen gå i första klass och tillsammans med sina föräldrar skulle de ha en klassfest med bland annat grillning och lek.

Rånarluva och stöldgods

Enligt polisens förundersökningsledare ska några av barnen hittat två ryggsäckar som innehöll misstänkt narkotika och ett kolsyrevapen i skogen. Även en rånarluva och misstänkt stöldgods ska ha hittats på platsen. Polis larmades till platsen och väskorna och dess innehåll har tagits i beslag.

Kan ni knyta det som hittats till något tidigare brott?

– Det är för tidigt att säga men det kommer självklart att undersökas, säger Joakim Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Norrbotten.

Kan du säga vilken typ av narkotika det handlar om?

– Det kommer vi inte att kommentera i nuläget, de uppgifterna behöver vi ha för oss själva för eventuella förhör.

En anmälan gällande narkotikabrott kommer att upprättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.