Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Regionen borde se över det här snabbt”, säger Sten Fors, PRO Norrbotten, om tidsbokningen för vaccination som många upplever som krånglig. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

PRO i Norrbotten larmar: ”Många äldre har svårt att boka vaccination”

Uppdaterad
Publicerad

Just nu vaccineras gruppen 85 år och äldre. Men många av dem som valt att använda telefon, istället för internet, har upplevt det svårt att komma fram i telefonkön för att få boka.

På PRO Norrbotten har man den senaste veckan kontaktats av flera äldre som haft svårt att kunna komma fram på telefon för att få boka tid för vaccinering mot Covid-19.

Detta trots att de tillhör den grupp för vilka tidsbokningen är öppen just nu, nämligen 85 år och äldre utan hemtjänst.

– Många äldre i behov av vaccination kommer inte riktigt fram, säger Sten Fors, ordförande för PRO i Norrbotten.

Flera dagars väntetid

Den som väljer telefonbokning får först, via tonval, lämna sitt telefonnummer och sedan ska personal vid regionen ringa upp den äldre i fråga och boka in en tid för vaccination.

Problemet har dels varit att det ibland dröjt flera dagar innan någon från regionen ringt tillbaka vilket gjort att många trott att de blivit borttappade i telefonkön. För andra har själva proceduren med tonval varit så svår att hantera att man inte lyckats komma fram.

Hör mer i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet