Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Äldreboendet Rosengården i Kiruna måste tömmas inför en stor renovering. I klippet berättar socialchefen Håkan Dahlqvist hur man ska hantera situationen. Foto: SVT

Äldreboende i Kiruna måste renoveras – 29 äldre måste flytta

Uppdaterad
Publicerad

Äldreboendet Rosengården i Kiruna måste tömmas inför en stor renovering. Nu flyttas personal och brukare till andra boenden runt om i Kiruna.

Socialförvaltningen fick veta om problemen redan i början av det här året, men det har dröjt fram tills nu innan man har hittat en lösning för hur man ska kunna hitta nya platser för brukarna på det särskilda boendet.

Kiruna kommun kommer att hyra lokaler i Kiruna sjukhus som idag står tomma och där öppna ett korttidsboende för 15 personer. Det frigör platser på befintliga boenden i Kiruna. Övriga 14 platser räknar man med att kunna lösa med vakanser på uppstår på boendena.

Oro

Det handlar om 29 personer som måste flyttas till ett nytt boende samtidigt som personalen också kommer att flyttas till andra arbetsplatser.

I klippet berättar socialchefen Håkan Dahlqvist hur man ska hantera hela situationen och den oro bland personal, brukare och anhöriga som förändringen ger upphov till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer