Foto: Johan Nilsson/TT

Rånade apotek med hammare

Uppdaterad
Publicerad

En maskerad gärningsman har rånat ett apotek i centrala Haparanda. En man, som är i 30-årsåldern, har nu gripits av polisen.

Det var strax efter klockan två på måndagen som en misstänkt gärningsman kom in på apoteket i Haparanda. Personen var maskerad och hade en hammare med sig.

Enligt uppgifter ska personen passerat kassan och gått fram till ett skåp med narkotikaklassade läkemedel. Där ska personen slagit på skåpet med hammaren.

I samband med detta har personalen tryckt på överfallslarmet.

Vittnen hjälpte polisen

Fast den misstänkta gärningsmannen hann lämna platsen innan polisen anlände. Men en kort stund senare kunde personen, en man i 30-årsåldern, gripas tack vare allmänheten.

– Det fanns vittnen som såg var den här mannen tog vägen och då gjorde man en husrannsakan på en adress. Där hittade man honom och misstänkt stulna läkemedel, säger Kjell Persson, jourhavande förundersökningsledare i Norrbotten.

Polisen kommer att genomföra förhör och upprättar en anmälan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.