Rävungar fast i utedass

Uppdaterad
Publicerad

Två rävungar hittades i ett utedass på Fingermanholmen i Piteå skärgård i fredags. Rävungarna räddades av några män som befann sig på ön.

– Det var en av mina kompisar som hörde att det lät från toan och när han tittar ned ser han en rävunge. Han hämtar ett snöre för att få upp ungen men ser då att där ligger en rävunge till, berättar Tomas Söderberg som tillsammans med André Hedlund, Johnny Sandberg och Rikard Palo skulle tillbringa fredagskvällen ute på Fingermanholmen.

Fick ringa efter skruvdragare

Man lyckas inte få upp ungarna med hjälp av snöret utan tvingades ringa efter en skruvdragare som man fick ditkörd från fastlandet. Och med hjälp av den kunde man öppna upp utedasset och lyfta upp rävungarna som man sedan släppte ut i frihet.

– När vi upptäckte rävungarna kunde vi bara inte lämna dem så vi fick helt enkelt försöka lösa situationen, säger Tomas Söderberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.