”Vi behöver vår personal på plats mer än någonsin”, säger Karin Larsson HR-direktör Region Norrbotten. Foto: SVT

VAB-vädjan till familjer med sjuka barn – låt vårdpersonalen jobba

Uppdaterad
Publicerad

Folkhälsomyndigheten råder alla som har symptom på luftvägsinfektion att stanna hemma från jobb och skola. Många inom Region Norrbotten är föräldrar till små barn och behöver ta ut VAB – därför uppmanar Region Norrbotten föräldrar i länet att planera VAB efter vem som behövs mest på jobbet.

Region Norrbotten gick under måndagen ut med ett pressmeddelande om att norrbottniska familjer ska planera VAB beroende på vilken förälder som behövs mest på jobbet. Detta för att vården ska klara coronavirusets spridning och följdeffekterna av det.

– Vi förstår att alla behövs på sina jobb men i den speciella situation vi befinner oss i är vår verksamhet extra viktig för hela samhället. Vi behöver vår personal på plats mer än någonsin och vi hoppas att det är något man som partner har förståelse för, säger Karin Larsson, HR-direktör.

De skriver även att många anställda inom Region Norrbotten är småbarnsföräldrar och som inte kan lämna barn ensamma hemma vid sjukdom. Därför vill Region Norrbotten att familjer tar hänsyn till den ansträngda situationen i vården, på grund av spridningen av covid-19, när man bestämmer vilken förälder som ska vabba.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet