Region Norrbotten startar internutredning – länsservice levererar till privata företag

Uppdaterad
Publicerad
Regiondirektören Anna-Stina Nordmark Nilsson har beslutat att starta en internutredning efter att det kommit fram information om att länsservice levererar material och hjälpmedel till privata företag.

– Jag ser mycket allvarligt på detta. Vi ser nu över våra kunder och avslutar de avtal som finns med företag och organisationer utifrån den lagstiftning som finns, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson, regiondirektör på Region Norrbotten i ett pressmeddelande.

Länsservice inom Region Norrbotten levererar hjälpmedel och material till alla verksamheter i regionen, som länets kommuner och fyra hälsocentraler som regionen har avtal med.

Enligt ett pressmeddelande har det nu framkommit att de även levererar till företag. Någonting som kan strida mot konkurenslagstiftningen.

– Jag vet att det finns gråzoner där det är svårbedömt och där har vi en dialog med övriga regioner. Vi kommer dessutom att ta hjälp av en expert inom området för att bringa klarhet i lagstiftningen och vilka tolkningar vi behöver göra för att därefter se över hur vi ska arbeta framöver, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer