Foto: Erik Mårtensson/TT

Regionanställd vaccinerade nära anhöriga – Region Norrbotten granskar fallet

Uppdaterad
Publicerad

Region Norrbotten granskar nu ett fall där en person i ledande position har vaccinerat två nära anhöriga med doser som blivit över vid en av länets vaccinationsmottagningar.

– Oavsett om doserna har blivit över eller inte så ska de inte användas så här. Doserna kan komma andra till gagn, och man har utgått från den prioritetsordning som finns, säger Daniel Nilsson, HR-direktör på Region Norrbotten.

Händelsen ska utredas

Personerna som vaccinerades stod alltså inte på tur enligt prioritetsordningen. Daniel Nilsson säger även att personen som vaccinerade sina anhöriga inte fått godkänt för detta.

Den berörda medarbetaren kommer att arbeta med andra arbetsuppgifter tills Region Norrbotten har undersökt händelsen mer djupgående.

– Vi kommer prata mer med personen, ansvariga chefer och se vilken bild de har. Sedan vidta åtgärder. Vi ser mycket allvarligt på det inträffade, säger Daniel Nilsson, HR-direktör på Region Norrbotten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet