– Vi kommer att ställa en fråga till Försvarsmakten, säger regiondirektör Anna-Stina Nordmark Nilsson – hör mer i videoklippet. Foto: Erica Larsson/SVT

Region Norrbotten avvaktar – men utesluter inte hjälp från försvaret

Uppdaterad
Publicerad

Region Norrbotten står inför en massvaccinering av norrbottningarna och behöver kraftsamla inför detta. Trots att Försvarsmakten säger sig vara redo att hjälpa till så har ingen förfrågan nått dem i nuläget.

Men nu säger regionen att man ska inleda samtal med försvaret inom kort.

Försvarsmakten står redo att bistå den kommande massvaccineringen men kan inte agera vidare förrän den formella frågan kommer från Region Norrbotten.

Trots att klockan tickar och behovet av hjälp finns har man avvaktat från regionens håll. Men det är bara en tidsfråga enligt regiondirektören.

Coronaviruset i Norrbotten

– Vi kommer att ställa en fråga till Försvarsmakten, säger regiondirektör Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Regionen välkomnar förslag

Och exakt vad Region Norrbotten främst skulle behöva ha hjälp med verkar inte helt klart heller, men regionen välkomnar att försvaret kommit med egna förslag.

– Troligen kommer vi tacka ja till delar av deras erbjudande, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson.

I videon berättar regiondirektören om hur det går med vaccinationsplaneringen så här långt, och när hon tror att alla norrbottningar som vill fått vaccinera sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet