Vårdpersonal nekas extra ersättning under coronapandemin efter förhandlingar mellan facket och Region Norrbotten. I bilden till höger: Madelene Bech, undersköterska intensivvården. Foto: Jonathan Ferm

Regionen säger nej till extra ersättning för vårdpersonal

Uppdaterad
Publicerad

Efter förhandlingar mellan facket och Region Norrbotten har de kommit fram till att vårdpersonalen inte får extra ersättningar – vilket vårdpersonalen inte är nöjda med.

Specialistsköterskan Ulrika Sundström tycker att de förtjänar extra ersättning för de jobb som de gör.

– Vi har kämpat under våren, vi är trötta och vi är slut och vi förbereder oss för en ny våg som är i full blom. Vi tycker att under de här omständigheterna så är vi berättiga till extra ersättning.

Coronaviruset i Norrbotten

Arbetsmiljöfrågorna viktigast

Region Norrbotten ser inte extra ersättningen som en prioritet utan har ett mer fokus på arbetsmiljön.

– De här arbetsmiljöfrågorna är viktiga. Vi kollar mer på schemaläggning. Vi försöker undvika de här långa arbetspassen som vi hade tidigare under våren, säger Karin Larsson, HR-direktör vid Region Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet