Foto: SVT

Trots regnskurar – eldningsförbudet kvarstår

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen varnar allmänheten för att låta sig luras av regnskurarna över länet natten mot fredagen. Det är så torrt i markerna att eldningsförbudet i Norrbotten består.

Natten mot fredagen innebar regn och åskskurar på många håll i Norrbotten.  Men det ändrar inet länsstyrelsens beslut – eldningsförbudet består.

Låt dig inte luras

På sin hemsida skriver länsstyrelsen att det är fortsatt absolut förbjudet att elda med öppen eld och varnar allmänheten för att låta sig luras av tillfälliga skurar.

– Det är bara det översta lagret som blöts ned av en skur. Det är torrt mycket djupt ned i markerna och eldningsförbudet kvarstår, säger Ulrika Fällman, tjänsteman i beredskap på länsstyrelsen i Norrbotten till SVT.

– Vi följer prognoserna och har daglig kontakt med räddningstjänsterna för att kunna besluta om eldningsförbudet ska kvarstå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.