Jenny Karlsson, ordförande för LRF Norrbotten, är mycket nöjd med att antalet medlemmar ökade under förra året. Foto: Privat /TT

Rekord för LRF Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Förra året blev ett rekordår för LRF Norrbotten. Totalt 60 nya medlemmar anslöt sig till organisationen.

När sammanställningen för antalet nya medlemmar 2018 i Lantbrukarnas riksförbund blivit klar, visade det sig att Norrbotten hamnade högst upp på listan vad det gäller antalet nyanslutna företagsmedlemmar, med en ökning på 3, 6 procent.

– Det känns jättebra, säger Jenny Karlsson, ordförande för LRF Norrbotten.

Hon har själv en gård utanför Kalix.

Jenny Karlsson tror att det ökade intresset beror på att organisationen har lyckats hitta de områden som är intressanta för dem som driver lantbruk.

– Vi har kunnat ge stöd i bland annat äganderättsfrågorna och få igenom en godtagbar ersättning. Nu senast var det mark- och miljödomstolen som tog beslut om ersättning till dem som inte får avverka fjällnära skog.

Sommarens torka som följdes av skogsbränder skapade en svår kris för många av sveriges lantbrukare. Behovet av åtgärder och akut hjälp var stort.

– Många medlemmar, förtroendevalda och tjänstemän inom LRF fick jobba hårt för att göra vad som kunde göras för att mildra krisen, säger Jenny Karlsson.

Hon konstaterar att tack vare det arbetet gick regeringen snabbt in med in med krisstöd .

– När vi nu har blivit fler har vi mera muskler när vi arbetar för våra frågor, säger Jenny Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.