Kärleksbetygelse från fjället. Foto: NRK Sápmi

Ren kärlek på fjället

Uppdaterad
Publicerad

Renägaren Aslat Ante Sara i Nordnorge skickar kärlekshälsning till frun i direktsändning.

Just nu pågår ett av de största direktsändningsprojekten som någonsin genomförts i NRK, det berättar Sameradion & SVT Sápmi.

I programmet Reinflyttning – minutt for minutt får tittarna under en hel vecka följa med familjen Sara när de flyttar sina renar från vinterbetesområdet på Finnmarksvidda till sommarbetet vid kusten, på ön Fála.

När renflocken pausade för att beta på fredag morgon så passade Aslat Ante Sara på att visa sin kärlek till hustrun Ravdna Biret Marja. 

Renskötarna har med sig extra foder till renarna och Aslat Ante lade med hjälp av skotern ut fodret längs ett spår format som ett hjärta, med ett ”R” i mitten, första bokstaven i hustruns namn.

Det finns många sätt att visa kärlek på, men risken är stor att det kan bli lite klichéartat. Det kan man dock inte säga om Aslat Ante Saras kärleksbetygelse!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.