Ridklubben Dundret i Gällivare får fortsätta vänta på det nya ridhuset. Bygget har överklagats. Foto: Linus Nilsson/SVT

Ridklubbens jubel fastnade i halsen – ridhus i Gällivare stoppas igen

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring ridhusbygget i Gällivare har innehållit förseningar och dyrare byggkostnader. När väl kommunen klubbade en fortsatt byggnation kom nästa besked – bygget överklagas.

När kommunen beslutade att bygga ridhuset i tre etapper var den beräknade kostnaden för produktionen 118 miljoner kronor – men enbart 65 miljoner sattes av för byggnationen.

När den första etappen blivit färdigställd återstod hälften av pengarna och sedan dess har kommunen förslagit ett omtag för att minska byggkostnaderna. Ett omtag som nu genomförts tillsammans med Ridklubben Dundret där delar av de planerade byggnationerna skrotats. 

Ridskolechefen: ”En aning förvirrat”

Ungdoms- fritid- och kulturutskottet har därefter godkänt omtaget vid sitt senaste sammanträde, vilket gav klartecken till en fortsatt byggnation. 

Men under sammanträdet reserverade sig nämndpolitikern Mats Rantapää (S) mot beslutet.

– Det är en aning förvirrat, säger ridskolechefen Lotta Lindelöf. 

Hör vad ridklubben och ungdoms- fritid- och kulturnämnden säger om det inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.