Klockan 13.45 på söndagen kom larmet om branden. Foto: Jonas Åkerholm/Räddningstjänsten Övertorneå

Totalbrand i värmeverk i Övertorneå: ”Risken för explosion är avfärdad”

Uppdaterad
Publicerad

13.45 kom larm om en brand i Korva tillhörande Övertorneå kommun. Enligt räddningstjänsten på plats startade branden i ett värmeverk och enligt polisen finns i nuläget inga uppgifter om några personskador.

Riksväg 99 stängdes av under räddningsarbetet och ett säkerhetsområde runt byggnaden spärrades av då det uppgavs att det fanns en gastub i byggnaden, enligt polisen. Men nu är vägen öppen igen enligt räddningstjänsten.

– Det har varit en totalbrand i ett större värmeverk men den är under kontroll nu och risken för en explosion är nu avfärdad, säger Jonas Åkerholm vid Övertoneås räddningstjänst.

Foto: Jonas Åkerholm/Räddningstjänsten Övertorneå

Branden startade i behållaren i värmeverket och spreds sen till övriga lokaler och elrum men hann alltså stoppas innan det blev vidare spridning.

– Vi hade tur för om man inte har tur så lyckas man aldrig, men visst krävs det lite skicklighet också, säger Jonas Åkerholm.

Klockan 16.30 meddelar räddningtjänsten att de är klara på plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer