Ett företag i Öjebyn utanför Piteå har drabbats av en omfattande skoterstöld under den gångna helgen. Vid stölden användes företagets traktor. Foto: Adam Berlin/SVT

Roffade åt sig skotrar för miljonbelopp i Öjebyn – kom åt 10-15 stycken

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har ett företag i Öjebyn utanför Piteå blivit utsatt för en fräck stöld. Någon eller några har lagt vantarna på 10-15 skotrar till ett värde av cirka två miljoner kronor.

Det var när personal kom till arbetsplatsen på söndagmorgon som de larmade polisen om inbrottsstölden. Enligt initiala uppgifter rör det sig om 10-15 nya skotrar, nedpackade i kartonger, värderade till cirka ett par miljoner kronor.

– Polisens tekniker har undersökt brottsplatsen arbetar vidare med sedvanliga utredningsåtgärder, skriver presstalespersonen Elisabeth Glaas på polisens hemsida.

I skrivande stund finns finns det ingen misstänkt för brottet.

– Ärendet är rubricerat som grov stöld och informationsinhämtning pågår, säger polisens förundersökningsledare Johan Westbom till SVT.

Polisen uppmanar alla som har gjort iakttagelser att höra av sig

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.