Rökutveckling på skola i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Piteå fick rycka ut till ett larm om brand på Norrmalmskolan, samtidigt gick ett automatiskt brandlarm på Pitholmsskolan.

Strax innan klockan 14 fick SOS ett larm om en brand på Norrmalmskolan i centrala Piteå. Enligt initiala uppgifter från räddningstjänsten ska det handla om rökutveckling från ett lysrör. Samtidigt gick ett automatlarm på Pitholmsskolan några kilometer bort.

– De har varit på plats och fick ett annat larm samtidigt så de splittrade upp styrkan. Det var var inget allvarlig utan det handlade om rökutveckling från ett lysrör och de skulle vädra ut röken, säger Daniel Granberg, räddningschef i Piteå.

– Orsaken varför larmet gick på Pitholmsskolan är än så länge okänd, de skulle återkoppla till mig om det brann men det har de inte gjort så det var mest troligt ingen brand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.