Romantiska möten utspelar sig i Kiruna

Publicerad

Romantiken, kärleken och erotiken spirar i Kiruna. I alla fall i en ny roman som precis har getts ut. Vi har träffat författarinnan som låter intriger och heta möten inträffa i gruvstaden.

Huvudpersonen i Simona Ahrnstedts bok ”En enda risk” kommer motvilligt hem till Kiruna, men mycket förändras när hon träffar en mystisk stilig man i hotellbaren.

Men kanske är det trots allt Kiruna och dess miljöer som är den riktiga huvudpersonen. Simona Ahrnstedt anser att autenticiteten är viktig, att det är Kiruna på riktigt som speglas.

Känna igen sig

– Dels pratade jag med alla jag mötte, på caféer, bussar, taxichaufförer, hotellpersonal. Sedan gick jag runt, jag tog anteckningar, fikade på de ställen där de är, åt på restauranger, gick i affärer. Det var jätteviktigt för mig och jag tror att man kommer att känna igen sig, säger hon.

Boken är såld till 17 länder och ska bland annat lanseras i USA. Även om upplagorna är höga brukar recensenterna ofta fnysa åt genren romance.

– En del avfärdar den slentrianmässigt, ofta utan att ha läst. Sedan är det många som kan se att det här är underhållning med starka kvinnor, det är böcker med där det går väl för kvinnor, de blir inte slentrianmässigt seriemördade, våldtagna och slaktade. De är självständiga, starka subjekt och det tror jag tilltalar både kvinnliga och manliga läsare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer