Adam Rönnqvist är klar för Jämtland basket. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Rönnqvist lämnar BC Luleå – klar för ny klubb

Uppdaterad
Publicerad

BC Luleås nyckelspelare Adam Rönnqvist lämnar klubben för spel med ligakonkurrenten Jämtland Basket.

Den 27-årige guarden som är född i Luleå och som snittade drygt elva poäng per match den senaste säsongen har skrivit på för Jämtland Basket.

På sin webbsajt skriver Jämtland att värvningen av Adam Rönnqvist inte hade varit möjlig rent ekonomiskt om det inte hade varit för att fansen samlat in pengar via intresseföreningen BKV, som är förkortning för Basketkorgens vänner.

– Det ska bli väldigt roligt att få komma till Jämtland Basket. Otroligt att fansen har samlat in pengar till en spelare och att den spelaren blev jag, det känns hedrande. Jag har alltid tyckt att Östersund har varit bland de roligaste bortamatcherna i ligan. Det verkar finnas ett stort engagemang i staden och alltid bra tryck på läktaren, säger Adam Rönnqvist till Jämtland baskets webbsajt.

Sedan tidigare står det klart att spelare som Quinton Upshur, Yanick Anzuluni, Tom Lidén och Anton Saks inte blir kvar i BC Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.