Rymdforskare bjuder in mellanstadieelever

Uppdaterad
Publicerad

Gruppen för Atmosfärvetenskap på Luleå Tekniska Universiet (LTU) hade igår mellanstadieelever från Porsöskolan på besök för att spela datorspel. De fick besöka planeten Mars i datorspelens värld.

Genom att försöka lösa olika problem i datorspelet kom de på frågor som de efter spelandet fick de möjlighet att ställa till LTU:s rymdforskare och föreläsare Anshuman Bhardwaj.

– De kommer att få svar på en del frågor som inte går att hitta på internet, säger José Antonio Gordillo Martorell, vetenskapskommunikatör på LTU. Om de till exempel stöter på betong så kan de efter spelandet fråga vår rymdforskare Anshuman Bhardwaj om det går att bygga med betong på Mars.

Han tycker det är viktigt att väcka barnens nyfikenhet för forskning och vetenskap.

– Kanske kommer de här barnen fortfarande leva den speciella stund då människan landar på Mars, säger José Antonio Gordillo Martorell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer