Foto: TT

S-partiet: ”Han måste snarast lämna alla uppdrag”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen har Socialdemokraterna i Boden haft ett extrainsatt möte efter beskedet från kommunalrådet Inge Andersson att han lämnar Socialdemokraterna och startar ett nytt parti.

– Från styrelsen för Socialdemokraterna Boden vill vi uppmana Inge Andersson att respektera väljarnas utslag i valet 2014 och snarast avsäga sig samtliga uppdrag han idag har för det socialdemokratiska partiet i Boden. Vi kan inte acceptera en situation där vi har en politisk vilde som kommunstyrelsens ordförande, säger Leif Pettersson, ordförande för Socialdemokraterna i Boden, i ett uttalande.

Beklagar beslutet

Leif Pettersson och hans partikamrater beklagar också att Inge Andersson valt att lämna partiet.

S-kris Boden

– Vi vill understryka att det ännu inte föreligger något beslut om hur vår valsedel inför kommunvalet ska se ut. Det är representantskapet i vårt parti som kommer att fastställa valsedeln för kommunvalet och detta sker den 26 februari, poängterar Leif Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-kris Boden

Mer i ämnet