Så avslutar svenska skideliten säsongen i Gällivare

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagens smygstartade skidhelgen i Gällivare som har blivit den traditionella säsongsavslutningen för den svenska skideliten. Framför allt väntas en hård kamp mellan Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson.

Tävlingarna inleds med sprinttävlingar på Hellnerstadion ikväll. Fredagen blir en vilodag och på lördag har herrarnas femmil och damernas tremil SM-status. Det lär blir en tuff uppgörelsen mellan de nämnda damerna. Däremot saknas Stina Nilsson som kurerar en skada.

På söndag avslutas helgen med klättringen uppför Dundret. Det är något av Charlotte Kallas hemmabacke sedan hon gick skidgymnasiet i Gällivare. Vi minns också hennes internationella genombrott i en liknande klättring i val di Fiemme som avslutade Tour de ski 2008.

Det är fjärde året minitouren körs i Gällivare som en slutpunkt på skidsäsongen. I klippet hör ni hur presschefen Stefan Nieminen ser på tävlingshelgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.