Foto: SVT

Saknad kanotturist hittad död i Arjeplog

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen försvann turister på sjön Tjeggelvas i Arjeplog.

De var ute med kanot men kom inte tillbaka. Polisen inledde en räddningsinsats med polishelikopter och fjällräddare runt sjön. Sökande personal hittade flera tillhörigheter så som ryggsäckar och paddlar bland annat.

Man i 40-årsåldern avliden

De båda försvunna ska ha varit utländska turister enligt polisen. Vid 16:00 anträffades en avliden person i vattnet. Det var en man i 40-årsåldern, polisen har fortsatt sökandet av den andra personen under natten. Räddningsledaren kommer nu att göra en bedömning av de insatser som gjorts för beslut om hur arbetet ska fortsätta. Polisen har sökt med polishelikopter, hundförare, fjällräddare, samt med hjälp av räddningstjänst.

Under  måndagen har polis från lokalpolisområdet men utan resultat. Polisen uppger att alla tillgängliga resuser används för eftersöket däribland både hundpatrull och helikopter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.