Bröt föräldrarnas förbud mot skräck – nu gör särskolans film succé

Uppdaterad
Publicerad

Åtta särskoleelever i Luleå har tillsammans med sina pedagoger gjort en skräckfilm som i dag visades för Tunaskolans 300 elever.

Lillans salong i Luleå är fylld med elever och lärare. På scenen står Emil Rosén särskolelev i högstadiet på Tunaskolan i Luleå. Med stadig röst presenterar han filmen de gjort för sina skolkamrater:

– Stäng av era mobiler och njut av filmvisningen av ... ”Skräckens skola”!

Inspirerade av tidigare succé

Emil Rosén är en av de åtta särskoleeleverna som tillsammans med sina pedagoger skapat den 30 minuter långa skräckfilmen. Detta efter att ha inspirerats av att den föregående särskoleklassen gjort en film som blev succé.

– Först tänkte jag och min kollega att klarar de här eleverna det här, för det här var en svår grupp. Men sen tänkte vi att vi ska inte sitta upp några hinder och det är jag väldigt glad för i dag, säger specialläraren Cecilia Josefsson.

I klippet ser du elever och pedagoger berätta om hur det varit att göra filmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.