Barnen i Gunnarsbyn har fått en multiarena där de kan träna

Uppdaterad
Publicerad

På Älvskolan i Gunnarsbyn är det dags för skolbarnen att  inte bara träna knopp, utan även kropp. På onsdagen invigdes en multiarena på skolgården och trots att antalet skolbarn inte är många tycker Bodens kommun att det är viktigt att satsa på en levande landsbygd.

I Gunnarsbyn har man idag invigt en efterlängtad mutliarena vid Älvskolans grusplan. På plats befann sig både skolanbarn, personal, samt Bodens kommun för att fira att den är på plats.

Träningsmöjligheter året runt

Multiarenan är en idrottsanläggning med två handbollsliknande mål och med en sarg runt den 24 meter långa och 12 meter breda planen. Där ett modernt och miljövänligt konstgräs kommer att läggas. Under vintern kommer där finnas  en isbana som kan nyttjas till skridskoåkning.

– Arenan är till för att främja friskvård, hälsa, sport och lek, säger Jenny Engström, från föreningen Råek,  som arbetar med att stärka samverkan mellan byarna i Råne Älvdal.

Hoppas på fler barnfamiljer

Hur kommer det sig att man satsar på en multiarena i Gunnarsbyn?

– I Boden så tror vi på hela kommunen, både centrum och byarna. För oss är det en självklarhet att investera här i Gunnarsbyn för att visa att vi har framtidstro även här, säger kommunalrådet Cleas Nordmark (S).

– Vi måste satsa för att folk ska vilja flytta och bo här, Och trots ett det är ett lågt elevantal tror vi att de kommer mer barn så småningom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.