Foto: TT

Satt på bilens kofångare och onanerade

Uppdaterad
Publicerad

Den 46-årige mannen från Piteå hade stannat sin bil vid E4 och där satt sig på bilens kofångare och onanerat samtidigt som han filmade förbipasserande trafik. Luleå tingsrätt dömer mannen för förargelseväckande beteende till böter på 800 kronor.

Det var en förbipasserande traktorförare som kom körandes som upptäckte mannen som satt med neddragna byxor till anklarna och onanerade samtidigt som han filmade förbipasserande trafik. Mannens bil stod parkerad på en liten grusväg bredvid E4:an. Traktorföraren parkerade sin traktor så att mannen inte kunde köra från platsen och ringde polisen.

Den onanerade mannen har uppgett att han kollade på porrfilm samtidigt som han tillfredsställde sig själv. Han säger att han inte filmade trafiken som körde förbi. Han medger att det var dumt att parkera på ett sådant ställe som 10-20 meter från E4:an. Skälet till varför han parkerade där var för att han tyckte det skulle var häftigt om någon såg honom.

Döms för förargelseväckande beteende

Enligt domen var det tre person som sett mannen på ett sätt som kunde förväntas kränka deras sexuella integritet eller väcka obehag eller förargelse.

Tingsrätten skriver i domen att mannen inte kan dömas för sexuellt ofredande då angreppet då ska riktas mot en viss person . Vidare skriver rätten att sexuellt ofredande kan begås mot flera personer samtidigt men att det även då ska rikta sig mot var och en av dem. Då mannen inte riktat sig mot någon bestämd person utan en obestämd krets av utomstående blir domen förargelsväckande beteende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.