(SD): ”Inte acceptabelt med hot och personangrepp”

Uppdaterad
Publicerad

Att Folkets hus i Gällivare fått ta emot hot efter Sverigedemokraternas inställda möte är inte acceptabelt menar Paula Palmqvist, Sverigedemokraterna i Gällivare.

Under onsdagen stoppade Folkets hus i Gällivare Sverigedemokraterna från att ha ett möte i föreningens lokaler. Och reaktionerna har varit många – kommentarer och hot har gjort att Folkets hus och parkers säkerhetsavdelning kopplats in.

Att beslutet väckt starka reaktioner har även Paula Palmqvist, sverigedemokrat och kommunfullmäktigeledamot i Gällivare märkt av, däremot har hon inte hört talas om de kommentarer och hot som Folkets hus fått ta emot.

– Jaha, det var ju illa. Kommentarer får man räkna med när man har en sida, men hot och personangrepp är aldrig acceptabelt. Vi har haft jättemycket trafik på vår egen sida också och vi försöker plocka bort sådant som är opassande.

Den här frågan har ju väckt en hel del reaktioner, hur har du märkt av det?

– Många har hört av sig, bland annat andelsägare till Folkets hus som inte känner att de vill stå bakom beslutet, säger Paula Palmqvist.

Enligt Paula Palmqvist har Sverigedemokraterna i Gällivare haft både medlemsmöten och årsmöten i Folkets hus lokaler och något inriktningsbeslut om att inte hyra ut till Sverigedemokraterna hade hon aldrig hört talas om förrän igår.

– Jag fick det skickat till mig men det kan ju inte vara förankrat hos personalen på Folkets hus för vi har aldrig haft problem att hyra lokaler tidigare. Förrän nu, när Jimmie Åkesson skulle komma och de fick kritik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SD stoppas i Gällivare

Mer i ämnet