Se klippet med den Haradsrevyns dansande och sjungande trojka Mikael Midbjer, Mikael Andrén och Berthel Wiklund. Foto: Jonas Nyström/Haradsrevyn

Se älgjägarnas balett på myren: ”Myggigt och jättekallt”

Uppdaterad
Publicerad

Haradsrevyn fyller 20 år. Men födelsedagsfirandet med liveshow ser ut att utebli på grund av corona. Därför testar teatergruppen ett nytt grepp – med balettdansande älgjägare.

”Om vi blir less efter älgarna spana. På myren vi då tar en dans likt en trana. Lövskogen färgas av hela paletten, den rodnar när vi dansar i älgbaletten.”

Så börjar introt till Haradsrevyns senaste alster. Låten har över tio år på nacken men filmen är nyskjuten. Det är Sofia Lindvall som regisserat ”Älgbaletten” i ett kargt norrbottniskt klimat.

– Det var myggigt och jättekallt ute på myren. Men de var glada ändå, säger hon om kollegorna Mikael Midbjer, Mikael Andrén och Berthel Wiklund som står för sång och dans.

”Bäst om vi får vara allt vi är”

Musikvideons budskap är tydligt.

– Vi berättar historier om människorna omkring oss och det finns alla sorter och många som bryter mot normer på ett eller annat sätt. Olikheter behöver inte betyda motsättningar och bäst blir det om vi får vara allt vi är, säger Sofia Lindvall.

Första filmen – men inte sista

I skrivande stund är det oklart om det blir någon liveshow i år. Med rådande restriktioner och en kraftigt uppåtgående smittkurva i länet pekar det mesta på att den skjuts på framtiden.

– Vi har börjat träffats och skriver material och förhoppningsvis kan vi fira någon gång under 2021 istället, säger Lindvall och fortsätter:

– Det kommer fler låtar digitalt framöver. Det är första gången vi gör en musikvideo så det är kul att testa något nytt efter tjugo år.

Se hela ”Älgbaletten” här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.