Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se filmen när de laglydiga renarna tar övergångsstället över gatan i centrala Arvidsjaur. Filmade gjorde trafikläraren Mathias Nilsson Foto: Mathias Nilsson

Se de laglydiga renarna korsa gatan mitt i Arvidsjaur

Uppdaterad
Publicerad

Under en körlektion filmade trafikläraren Mathias Nilsson hur en gäng renar laglydigt använde övergångsstället när de skulle korsa gatan i centrala Arvidsjaur.

–  Som trafiklärare uppskattar jag att se så ren(t) trafikvett, skojar han.

Mathias Nilsson var ute och övningskörde med en av sina elever när renarna fint och städat passerade ett övergångsställe mitt i samhället. Medan flocken passerade en efter en bildades en bilkö.

– Ledarrenen visade vägen och de andra hakade lydigt på. De visade större trafikvett än vad många människor gör, konstaterar Mathias Nilsson.

Hur vanligt är det att renar vandrar runt mitt i samhället?

–  Det är en lustig  och ovanlig syn för sörlänningar som kommer hit och tar körkort, men vi som bor här är vana, säger Mathias Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.