Foto: TT/SVT

Semesterfirande man fick fönstret krossat av polisen

Publicerad

Mannens chef blev orolig när han inte fick tag i den anställde och när han inte dök upp på jobbet. Han larmade polis som krossade en ruta för att ta sig in i mannens bostad. Sedan visade det sig att mannen hade semester – vilket chefen glömt.

2014 gjorde polisen en husrannsakan hos en man boendes utanför Luleå. Anledningen var att mannens chef inte fick tag på honom. Syftet med husrannsakan var att fastställa om mannen var vid liv eller i akut hälsoläge och behövde hjälp.

Mannen befann sig dock inte i någon akutsituation – han hade semester, vilket hans chef glömt bort.

Krossade den semesterfirande mannens fönster

I samband med husrannsakan krossade polisen ett fönster hos den semesterfirande mannen vilket han nu, fem år senare, får ersättning för.

I Polismyndighetens bedömning av ärendet anser man att krossandet av fönstret varit försvarligt, men att mannen inte betett sig på ett sådant sätt att det varit påkallat att använda våld mot hans egendom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer