Luleå Hockeys tränare Thomas ”Bulan” Berglund menar att hans lag satt sig i ett bra läge inför sjätte matchen i kvartsfinalspelet mot Skellefteå. Foto: SVT

Semifinalplatsen nära för Luleå Hockey

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockey körde över Skellefteå AIK (5-1) på bortaplan i lördags och kan avgöra hela kvartsfinalserien hemma på måndag.

– Vi har satt oss i ett bra läge. Jag tippar vinst, säger huvudtränaren Thomas ”Bulan” Berglund. 

Kvartsfinalspelet avgörs i bäst av sju matcher och Luleå Hockey har nu 3-2 i matcher efter vinsten i Skellefteå på lördagen.

Och Thomas ”Bulan” Berglund är nöjd.

”Ett bra läge”

– Jag tycker att det var en bra match från vår sida. Vi är det bättre laget och vi vinner rättvist. Det finns många att lyfta fram efter en sådan match. Juhani Tyrväinen är till exempel väldigt viktig för oss.

Luleå Hockey har inför kvartsfinalserien varit nederlagstippade, men nu är man favloriter och kan skicka Skellefteå AIK:s spelare på semester redan på måndag.

– Vi ska bara fortsätta spela vårt spel och vara noggranna med det. Det finns inga hokus-pokusgrejer. Det är i så fall vägen till framgång,  men vi behöver inte prata så mycket om förväntningar. Matchen ska spelas och det är på isen det avgörs.

Men ”Bulan är optimist inför måndagsmatchen.

– Vi har satt oss i ett bra läge och det är en ny match som  vi ska fokusera på. Gör vi rätt på måndag så har vi alla chanser att vinna. Jag tippar vinst.

”Alla är sönderlästa”

 Under kvartsfinalspelet har hans gamle tränare Freddy Lindfors uttalat att den så kallade ”Bulan-hockeyn” nu kan vara sönderläst, men så såg det inte ut i Skellefteå i lördags.

-  Det är väl kul att man är så engagerad i hockey när man börjar närma sig 80 års ålder, men vi skulle vara tacksamma om han kom till tränarrummet och delgav oss sina åsikter så kanske vi kan dra nytta av det. Men många lag spelar väldigt lika i den här serien och i så fall är alla sönderlästa. Det är detaljerna som avgör, säger Thomas ”Bulan” Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.