Årets rondellsemla i Överkalix Foto: Anita Nilsson

Semmeldagen firas med ”rondellsemla”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit älgtorn, påskkäringar och nyårsraketer. Nu har rondellgänget i Överkalix slagit till igen med en rondellsemla.

Det är för andra året i rad som rondellen pryds av bakverket. Länge arbetade de inkognito, men nu kan vi avslöja namnen på ”rondellgänget” i Överkalix. Dem som står bakom de nu ökända rondellskapelserna i Överkalix är Håkan Andersson, Anita Nilsson, Ola Enbom och Andreas Nilsson.

Under de senaste åren har det bland annat blivit ett älgtorn inför älgjakten, påskkäringar inför påsk och nyårsraketer vid nyår. Under måndagen, lagom till semmeldagen kom det upp en rondellsemla.

– Både de boende i Överkalix och de som besöker kommunen verkar gilla att vi ”piffar” upp rondellen med olika grejer, säger Håkan Andersson.

De gör skapelserna själva med hjälp av funktionshindrade vid Prisma i Överkalix.

Alla hjärtans rondellhjärta

Och planerna finns för fler kreationer.

– Vi brukar låta rondellskapelserna vara uppe i cirka en vecka och sedan byter vi ut dem. Imorgon är det ju alla hjärtans dag så då tänker vi att semlan ska få sällskap av lite hjärtan och snart är det ju internationella kvinnodagen så då får vi se vad vi hittar på, säger Håkan Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.