Dirk Hagenbuch var en av alla bybor i Nattavaara som ställde upp för de strandsatta tågresenärerna.

SJ tackar Nattavaaraborna som tog hand om strandsatta tågresenärer

Uppdaterad
Publicerad

Nattavaaraborna belönas nu av SJ för att de ställde upp och tog hand om tågresenärer som strandsatts i närmare 40 graders kyla.

När 150 av SJ:s resenärer blev strandsatta i skogen utanför Nattavaara  i närmare 40 graders kyla ställde Nattavaaraborna upp. Byns butik öppnade, och bybor skjutsade de frusna passagerarna från tågstationen till församlingsgården där tågresenärerna bjöds på kaffe, te och smörgåsar.

Nu kommer tacken från SJ.

– Som ett bevis för vår tacksamhet vill vi stötta Nattavaaraborna genom att bli delägare i butiken samt bidra med en symbolisk summa på 10 000 kronor till kyrkans barnverksamhet och hembygdsföreningen, säger Niclas Härenstam, chef för SJ Public Relations.

”Vi på SJ är helt överväldigade över hur ortsborna i Nattavaara ställde upp under tågstoppet 4 januari. Tack vare dem fick SJ och våra resenärer fantastisk hjälp från oväntat håll” skriver SJ i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.