Ska PIF:s segersvit fortsätta?

Uppdaterad
Publicerad

Vilken kanonstart som Piteå IF Damer har gjort. Fyra raka vinster och nu på söndag tar dom emot Hammarby och där hoppas man på att fortsätta sviten.

Aldrig förr har Piteå IFs damer startat så här stark i serien sedan de gick upp i damallsvenskan.

Piteå har varit bra under många år och legat i den högre delen av tabellen. 2015 slutade dom trea och 2017 och 2018 slutade dom fyra. I år hoppas dom kunna vara med och slåss om medaljerna.

– Jag tror att alla i laget har koll på hur vi vill spela och vår spelidé, vi känner varandra väldigt bra både på och utanför planen så jag tror det är en stor del i det hela, säger Nina Jakobsson.

De har serieledningen just nu och hur ser planen ut för att försöka behålla den.

– Vi ska vinna resten av matcherna! Nä, vi ska bara fortsätta i samma spår som nu så tror jag att vi kan vinna mot alla lag men sen måste vi verkligen göra jobbet i varje match för det finns inga matcher där man bara kan ställa in skorna i den här serien, säger Nina Jakobsson.

– Det kommer att krävas mer och mer i varje match för det blir tuffare ju längre säsongen går så klart och sen så kommer motståndarna läsa vårt spel så vi måste utveckla vårt spel varje match, säger Nina Jakobsson.

– Det är bara fortsätta jobba på som vi gör nu så tror jag att det kommer räcka ganska långt, säger Nina Jakobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.