Skärgårdsstugorna fullbokade under midsommar

Uppdaterad
Publicerad

Idag släpptes skärgårdsstugorna i Luleå för bokning. På Kulturens Hus träffade vi paret Heide och Lasse Gustavsson som bokade en stuga.

– Luleå är ju en skärgårdsstad och vår båt är för liten för att komma ut till yttre skärgården. Och jag har längtat länge att få vakna vid havet, säger Heide Gustavsson.

Högt tryck

Det var inte särskilt många som sökt sig till Kulturens Hus för att boka stugor. De allra flesta bokar via nätet och efterfrågan är som vanligt hög.

– Intresset är fantastiskt. Bokningarna av stugorna i skärgården har blivit något av en happening, säger Lars Mandahl på Luleå Turistcenter.

Fullbokat midsommar

Sammanlagt 12 skärgårdsstugor finns att boka och redan nu är midsommarhelgen fullbokad.

– Midsommarhelgen är mycket attraktiv. Under högsäsong sommartid så är hittills 50 procent av stugorna bokade, berättar Lars Mandahl som SVT Norrbotten talade med vid lunchtid idag.

Tillgänglighet

På kommunens hemsida kan du se bokningen av stugor i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.