Arkivbild. Foto: TT/Hasse Holmberg

Skolklasser i Luleå hittade ny väska med misstänkt stöldgods

Uppdaterad
Publicerad

I dag hittades ännu en väska med misstänkt stöldgods av skolklasser som var ute på skolutflykt – den här gången på Lerbäcken i Luleå.

Under tisdagen hittade en skolklass som var ute på skolutflykt två väskor som bland annat innehöll kolsyrevapen och narkotika. Även en rånarluva och misstänkt stöldgods hittades. Det fyndet gjordes på Skurholmsberget i Luleå.

Strax efter lunchtid på onsdagen var två nya klasser i årskurs två i Luleå ute på en gemensam skolutflykt. Även denna gång hittade de en väska med som verkade vara stöldgods. Väskan hittades i närheten av en grillplats på Lerbäcken och den ska även ha innehållit ett brev. 

En lärare ska ha öppnat väskan och sagt att ”det här var stöldgods”, sen ringde man polisen. En lärare stannade kvar och väntade på polisen och en annan lärare gick tillbaka med barnen.

SVT Nyheter Norrbotten har pratat med en av föräldrarna samt ett av barnen som var med.

– Vi kom dit och byggde en koja, sen lekte vi en stund och så åt vi lunch. Sen lekte vi lite till och när vi skulle gå tillbaka så stannade en av fröknarna kvar och väntade på polisen, säger en elev som var med på skolutflykten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.