Foto: Google Earth

Man anhållen efter misstänkt mordförsök – kvinna allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern är anhållen på sannolika skäl och misstänkt för mordförsök efter att ha skjutit mot en bostad i Kiruna natten mot torsdag. En kvinna skadades allvarligt i samband med händelsen och är förd till sjukhuset i Umeå för vård.

Det var vid 03.00-tiden i natt som polisen beordras ut till en bostad i centrala Kiruna efter att någon skjutit mot ett hus. Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en man som skjutit mot bostaden med ett gevär.

Efter skottlossningen försvann mannen men polisen spårade upp honom med en hundpatrull. Skytten är nu anhållen och misstänkt för försök till mord.

I samband med händelsen ska en kvinna ha skadats allvarligt. Jourhavande åklagare, Henrik Wallin, uppger till SVT att hon har förts till Umeå universitetssjukhus för vård.

– Jag vet inte om hon har anlänt dit ännu, men avsikten är att hon ska vårdas där, säger Henrik Wallin.

– Men det är oklart exakt vad skadorna består av.

Foto: Google Earth

Polisen vill inte kommentera mycket kring händelsen.

– Vi vill inte gå in på eventuella motiv eller liknande i det här läget. Det är för tidigt. Utredningen är i ett känsligt läge och vi måste avvakta, säger jouråklagaren Henrik Wallin.

I dag kommer polisen att förhöra de inblandade. Man ska även undersöka brottsplatsen och andra platser runt om i Kiruna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.