Skottlossningen ska ha skett på bostadsområdet Tunastigen i Luleå Foto: SVT

Skottlossning i bostadsområde i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen fick polisen in en anmälan om att skott skulle ha avlossats på Tunastigen i Luleå. En förundersökning gällande mordförsök har inletts.

Det var vid 20-tiden den 21 oktober som polisen fick in en anmälan om att skott skulle ha avlossats på Tunastigen i Luleå. Enligt polisen ska målsägande vara en man i 20-årsåldern. Utredningsåtgärder pågår, bland annat spärrades ett område av för teknisk undersökning.

– Det har hittats en tomhylsa på platsen och den ska nu analyseras, säger Fredrik Hansson, förundersökningsledare vid polisen.

Ingen person ska ha kommit till skada vid händelsen och i nuläget är ingen person frihetsberövad.

– Vi genomför nu förhör med målsägande och vittnen, och knackar dörr i området.

Dörrknackningen fortsätter

Under tisdagseftermiddagen kunde avspärrningarna hävas då polisens tekniker är färdiga. Dörrknackningen kommer att fortsätta under eftermiddagen.

– Det är ett antal förhör som gjorts, de vi har pratat med har inte uppmärksammat något. Om man gjort en iakttagelse, ska man höra av sig till polisen så vi kan göra en bedömning. Vi är fortsatt intresserade av allmänhetens hjälp, säger Fredrik Hansson.

Han berättar att polisen fått in en tomhylsa som hittats nära platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.