Siv-Britt Mangi, rektor på Vittangi skola, kan nu presentera en lösning som gör att eleverna kan komma tillbaka till undervisningen. Foto: SVT/Arkiv

Skyddsstoppet i Vittangi hävs – pensionär räddar undervisningen

Uppdaterad
Publicerad

Skolledningen i Vittangi har klart med en tillfällig lösning som gör att eleverna kan komma tillbaka till skolan på onsdag. En pensionerad lärare har gått med på att arbeta på skolan fram till jullovet.

Det var i torsdags förra veckan som skyddsombudet på Vittangi skola utfärdade ett skyddstopp för årskurserna 4-9 när arbetsbelastningen för ett antal lärare blivit ohållbar.

Under måndagen blev det klart att en pensionerad lärare med behörighet kommer att arbeta på skolan de närmaste månaderna. Under tiden arbetar rektorn på skolan att arbeta för en långsiktig lösning och gå igenom de ansökningar som har kommit in.

Lärarkrisen i Norrbotten

Enligt ett mail från rektorn till kultur- och utbildningsförvaltningen ska alla scheman i årskurserna 4-9 vara klara under tisdagen. Samtidigt görs en plan för hur eleverna ska få tillbaka sin förlorade undervisningstid.

”När detta är klart är skyddsombudet villig att häva skyddsstoppet”, skriver hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lärarkrisen i Norrbotten

Mer i ämnet