SM-silver för Lakso

Uppdaterad
Publicerad

Luleålyftaren Joakim Lakso missade att försvara guldet i 105-kilosklassen i styrkelyft, men tar med sig en medalj från SM i Piteå.

Lakso inledde med att klara 335 kilo i sista försöket i knäböj. Men det var i nästa gren, bänkpress, som Lakso var överlägsen konkurrenterna och klarade 237,5 kilo.

Lakso hade ledningen inför sista momentet, marklyft, och inledde där med 300 kilo för att sedan klara 310 i andra lyftet, men missade 315 i sista. I marklyft var dock Erik Gunhamn från Kalmar helt överlägsen.

SM-veckan i Piteå 2016

 Förstaårssenioren Gunhamn, som är det stora nya namnet inom sporten, lyfte 347,5 kg  och höll ändå igen – på grund av känning i ryggen stod han över sista försöket. Gunhamn blev ny svensk mästare, men Lakso verkar inte missnöjd och showade lite inför publiken på slutet.

John Börjesson, Westbo AK, satte svenskt rekord i knäböj i 105-kilosklassen med 368 kilo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan i Piteå 2016

Mer i ämnet