Bamse och Airijoki på smygpremiären i Kirunas nya kulturhus

Publicerad

På lördag arrangeras det första evenemanget i Kirunas nya kulturhus ”Aurora”. Bamse och Lisa Ajax håller öppet hus under dagen och på kvällssidan kommer bland annat Johan Airjoki och Malmfältens rockklubb inta scenen.

Det är Kirunafestivalen som tillsammans med kulturhuset Aurora som arrangerar en kulturfest under lördag.

– Det finns ett stort behov av musik, konst och kultur i Kiruna och det nya kulturhuset innebär jättestora möjligheter. Vi såg att vi kunde ta på oss att göra den här testkörningen, säger festivalgeneralen Alex Olofsson.

Ska underhålla såväl gammal som ung

Lördagens arrangemang betyder att det är en smygpremiär, den stora invigningen sker nästa år. Enligt programmet ska underhållningen passa såväl gammal som ung.

– På dagen blir det öppet hus med Bamse och med artisten Lisa Ajax. På kvällen blir det konsert med Willy Clay Band och Johan Airijoki och Malmfältens Rockklubb, säger Alex Olofsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.