Socialförvaltningen i Luleå håller stängt efter att ett hot inkommit. Foto: SVT

Socialförvaltningen stängd på grund av hot

Publicerad

Socialförvaltningen i Luleå stängde på torsdagsförmiddagen på grund av ett hot. Mannen som ringde in hotet är känd av socialförvaltningen sedan tidigare och beslutet att stänga lokalerna togs omgående. Mannen greps under eftermiddagen av polisen.

Hotet mot socialförvaltningen kom via telefonen vid halv tio på torsdagsförmiddagen. Socialtjänsten tog beslutet att stänga receptionen och kalla väktare till platsen.

– Vi tar det säkra före det osäkra och uppmanar all vår personal att lämna huset, säger Carin Johansson, tillförordnad verksamhetschef vid socialförvaltningen i Luleå kommun.

”Vi tar det på största allvar”

Vad är det för typ av hot som inkommit?

– Det är ett allvarligt hot från en individ som vi tar på största allvar och därför gör vi de här åtgärderna, säger Carin Johansson.

Polisen fick larm om händelsen vid tjugo i elva och åkte till platsen för att utreda brottet.

Vid klockan ett på eftermiddagen berättar polisen att de gripen den misstänkta mannen. Frihetsberövandet genomfördes utan våld och mannen ska förhöras.

– Det finns för närvarande inga mer uppgifter att lämna ut, meddelar Börje Öhman, polisens kommunikatör.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer