Sex soldater riskerar sparken efter att de är misstänkta för att ha missbrukat droger på en fest i Boden. Foto: Arkivbild

Soldater kan få sparken efter knarkfest

Publicerad

Sex anställda soldater, varav fem från samma kompani, riskerar nu att få sparken efter att de misstänks ha tagit narkotika på en fest i Boden.

Det var i slutet av maj som sju personer, sex av dem anställda av Försvarsmakten, festade tillsammans i Boden. På festen ska det ha förekommit hasch, marijuana, kokain och alkohol, enligt en säkerhetsutredning från Artilleriregementet, A 9. Festen ska ha ägt rum i två av de anställdas lägenheter.

Enligt utredningen är två anställda misstänkta för att ha brukat marijuana och hasch. Två för att ha provat kokain, marijuana och hasch. En för att ha tagit marijuana och kokain och en för att ha brukat alla tre drogerna. Fem av de anställda jobbar på samma kompani.

De sex festdeltagarna har anmälts till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd och regementsledningen yrkar på att alla anmälda ska sägas upp. Man betonar bland annat att droganvändningen strider mot svensk lag och Försvarsmaktens policy. Samt att de saknar förtroende för de sex festdeltagarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer