Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Socialdemokraterna säger nej till förslaget om sommarskolan och tycker istället att man ska satsa på eleverna just nu. Foto: Anders Hjertström/SVT/arkiv

Socialdemokraterna i Luleå säger nej till sommarskola

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Luleå säger nej till Liberalernas förslag om sommarskola för elever som lämnar grundskola och gymnasium. Skälet till förslaget är att elever hamnat på efterkälken på grund av pandemin.

– Det krävs en mycket längre planering, menar barn- och utbildningsnämndens ordförande Emma Engelmark.

Förstärkt skolan med extra stöd

Emma Engelmark säger att man förstärkt i skolan för att ge elever det extra stöd som behövs.

– Man ser till att eleverna är på plats och man har också planerat under året för att man ska få det stöd man behöver för att klara skolan, speciellt årskurs tre på gymnasiet.

Var positiva från början

När Liberalerna la sitt förslag var Socialdemokraterna positivt inställda att erbjuda sommarskola till grund- och gymnasieelever som är i behov av det. Nu erbjuds redan grundskoleelever sommarskola i två veckor, något man är skyldiga att göra.

– Jag tycker snarare att vi satsar på eleverna just nu. Vi ser till att de får förstärkning. Och här har vi lyssnat på rektorerna som inte ser att det är möjligt att göra den här satsningen med så kort varsel, säger Emma Engelmark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer