En greener är totalt sönderkörd av en eller flera personer. Saken är polisanmäld men skadegörelsen kommer kosta klubben både tid och pengar. Foto: SVT

Sönderkörda ytor på golfbanan i Malmberget

Uppdaterad
Publicerad

Golfbanan i Malmberget är saboterad efter att någon eller några har kört sönder klubbens golfgreneer med en fyrhjuling.

– Det är rent sabotage. Det är de finaste gräsytorna vi har, säger Peter Andersson, klubbchef.

Under helgen har fyra golfgreener saboterats i Malmberget genom att en fyrhjuling har kört runt i stora cirklar. Golfklubbens klubbchef, Peter Andersson, säger att det är medvetet gjort när han inspekterar skadorna.

– Det är rent sabotage. Det är de finaste gräsytorna vi har och de dyraste att underhålla och reparera. Om de förstår vad det här innebär för oss vet jag inte, men man har ju varit på de finaste ytorna. Hade det inte varit medvetet gjort hade man kanske varit på andra ytor och inte här där det är tuffast att laga, säger Peter Andersson, klubbchef på GMGK.

”Kostar mycket tid och pengar”

Skadorna innebär stora extrakostnader för klubben och händelsen är nu polisanmäld. De skadade ytorna måste nu återställas och det kommer ta lång tid innan alla greener är spelbara igen. Först till våren kan ytan bli spelbar.

– Vi måste på med ny såbädd, vi kanske måste fräsa upp och så om. Det är mycket jobb innan den här är igång igen. Vi måste ju stänga vissa hål nu och kommer att öppna vissa hål senare. Det kostar mycket tid och pengar, säger golfklubbens klubbchef Peter Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.