Foto: SVT/Markus Jornevald

Spädbarn räddades ur bil på parkering

Uppdaterad
Publicerad

Två små spädbarn ensamma i en bil uppmärksammades av förbipasserande på en parkering i Luleå. Ett av barnen var medtaget och båda fördes till akuten.

Händelsen inträffade vid 10.30 på måndagen på en parkering utanför patienthotellet vid Sunderby sjukhus i Luleå. Personal från hotellet uppmärksammade två små barn ensamma och skrikandes i en bil och larmade polis.

Eftersom inga föräldrar syntes till och bilen var låst försökte man få upp bildörren genom att trycka ner ett fönster och lyckades.

Ett av barnen verkade, enligt polisen, medtaget och de fördes båda med ambulans till akuten.

Enligt polisen är spädbarnen tvillingar och omkring tre månader gamla. Föräldrarna anträffades en stund senare.

– Vi kommer att försöka få fram varför de lämnade barnen ensamma, sedan har vi kopplat in socialen på det här också, säger Tomas Schäufele, vakthavande befäl vid norrbottenspolisen.

En anmälan om fara för annan kommer att upprättas.

Uppdatering 13:30

Enligt Norrbottens läns landsting var de två tvillingflickorna medtagna när de räddades ur bilen men ska nu vara ”välmående”. De kommer dock att stanna kvar på barnavdelningen för observation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.