Stall totalförstört i brand – ägaren räddade hästarna

Uppdaterad
Publicerad

Ett stall i Sattajärvi i  Pajala är totalförstört efter en brand natten mot onsdagen. Ägaren lyckades ta ut hästarna utan att de kom till skada.

Klockan 03.10 fick SOS larm om stallbranden. Stallet blev snabbt övertänt och räddningstjänsten har under flera timmar jobbat på platsen.

– De har också sett till att elden inte har spridit sig till bostadshusen i närheten. Släckningsarbetet har gått bra och nu är det bara en enhet från räddningstjänsten kvar, berättar larmoperatören vid SOS klockan 06.45 på morgonen.

Stallet ligger så nära vägen i Sattajärvi att den under några timmar fick stängas av för genomfart på grunden av den omfattande branden.

Varken djur eller människor ska ha kommit till fysisk skada i samband med branden.  Det är ännu inte klarlagt vad som orsakade branden men polisen misstänker inget brott bakom händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.