Jag måste få gå ut. Man kan kan ju hålla sig tre, fyra meter från närmaste granne. Men varför sitta inne och uggla när det är sol och fint, säger Stig Jakobsson Foto: Anders Öhlund/SVT

Stig, 79 år: ”Jag måste få gå ut”

Uppdaterad
Publicerad

Var fjärde innevånare i Överkalix är 70 plussare och sitter nu i frivillig karantän. För kommunen är det en utmaningen att ordna med hemtjänst och äldreboende om en stor del av den egna personalen blir sjuka i coronaviruset.

– Vi måste ordna det på något sätt om det skulle hända  säger Jenny Liljebäck som är socialchef.

Rådet om frivillig karantän för 70 plussarna uppskattas dock inte av alla i Överkalix. Stig Jakobsson är 79 år och går ut varje dag.

Coronaviruset i Norrbotten

”Coronan ska jag också klara av”

– På natten går jag i karantän, när jag sover, men aldrig på dagen. Jag måste få gå ut. Man kan kan ju hålla sig tre, fyra meter från närmaste granne. Men varför sitta inne och uggla när det är sol och fint, säger Stig Jakobsson

Bror Oskarsson är 88 år och han håller med.

– Jag  är ute varje dag  sommar som vinter. Jag hade difteri som ung. Coronan skall jag också klara, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet