Thor Stöckel går till BC Luleå

Stöckel lämnar hockey för basket

Uppdaterad
Publicerad

Thor Stöckel, med åtta säsonger som klubbdirektör och sportdirektör för Luleå Hockey ska nu jobba med BC Luleå.

BC Luleås senaste rekrytering är inte en ny spelare på plan. Idag meddelade klubben att man förstärker försäljnings- och marknadssidan med Thor Stöckel.

”Det känns jätteroligt. För mig handlar det mycket om att hitta engagemanget. Jag är en känslomänniska och jag tror att det är hyfsat lätt att hitta det inom idrott och det är någonting unikt. Det är lite mer puls, energi, svett och tårar”, kommenterar Thor Stöckel sitt nya jobb i ett pressmeddelande.

Thor Stöckel har bland annat gjort åtta säsonger som vice klubbdirektör och sportdirektör för Luleå Hockey. och han är starkt förknippad med just hockey. Men intresset för basket hittade han redan under det tidiga 90-talet

”Basket – fantastiskt kul”

”Någonstans har ishockey varit min sport redan när jag bodde i Kiruna. Det är det som kanske har varit närmast hjärtat. Däremot när Eric Elliott landade i Luleå så flyttade jag hit från Uppsala. Då hade jag kommit ifrån hockeyn och började att gå på basket istället. Jag tyckte att det var fantastiskt kul”, säger Stöckel.

Thor Stöckel  tillträder sin tjänst hos BC Luleå i början av februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.